Fördelar med hudvård och dess ingredienser

Är du väldigt insatt i hudvård och har koll på varenda ingrediens i produktlistan eller känner du att hudvård verkar spännande men att du inte riktigt vet var du ska börja? Då är den här listan för dig! Här går vi igenom några populära och vanliga ingredienser som du kan hitta i hudvård online på marknaden idag. Vad de är bra för och varför du ska använda det i din hudvård:

Retinol

Det här är en riktig höjdare att ha som ingrediens i hudvård, speciellt för den som vill fokusera på anti aging. Tack vare dess effektivitet och egenskaper kan den göra underverk för huden. Fördelen är att ingrediensen fungerar för de flesta hudtyper, det viktigaste är bara att låta huden vänja sig först.

Retinol, även känt som A-vitamin, är en av de mest beprövade ingredienserna och har många studier med sig som visar på faktiska resultat. Men vad är då retinol egentligen och varför är det så bra? Det är en A-vitamin som hjälper till att öka hudens cellförnyelse, reducera solskador och behandla finnar och andra ojämnheter i huden. Det är alltså en perfekt produkt för den som har problem med akne och vill jobba bort det. Dessutom slätar det ut linjer och ger en jämnare hudton. Ja, ni hör ju! Det är faktiskt så fantastiskt att retinol tillsammans med solskydd ger det bästa resultatet för att motverka och skydda mot hudens åldrande.

Denna effektiva A-vitamin kan tränga ner i huden tack vare sina små molekyler och på så vis ta sig ner i våra hudlager. Det vill säga att den når dit där den faktiskt kan göra skillnad.

Innan du börjar med retinol är det viktigt att se till vilka problem du vill fokusera på. Är det hudåldrande eller acne? Har du torr eller fet hud? Anledningen till att du bör fundera på detta är givetvis för att olika produkter jobbar olika. Retinolprodukter finns i form av både serum och nattkrämer till masker. Allt kanske inte passar din hudtyp. Läs på om produkten innan du köper den!

Vilka produkter innehåller då retinol? Några av de populäraste produkterna på marknaden just nu är Dermalogica Retinol Clearing Oil eller Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Night Serum.

Aldrig använt retinol tidigare? Då är det viktigt att du börjar med en produkt med längre koncentration av retinol för att vänja huden. Börja med någon kväll i veckan och öka sedan därefter. Det viktiga är att skynda långsamt med just retinol! För om du går på för hårt direkt kan din hud reagera med torrhet och utslag.

Niacinamid (Vitamin B3)

Det här är en ingrediens som även den har många studier i ryggen. Den hjälper till att få en sundare hudbarriär och ger en jämnare hudton. Passar alla hudtyper som vill minska talgproduktionen och synligheten av förstorade porer. Produkter med niacinamid hittar du i produkter från Mantle.

Hyaluronsyra

Trots sitt namn är det här ingen syra utan en sockerart. Ingrediensens viktigaste egenskap är att binda fukt och det vill vi verkligen ha i vår hudvård, oavsett hudtyp. Den binder upp till 1000 gånger sin egen vikt vilket ger en plumpande och återfuktande effekt. En bra ingrediens som idag är en väldigt vanlig ingrediens i hudvård.

Hyaluronsyra finns redan naturlig i vår kropp och bland annat i hudens djupare lager, men det är bra att tillsätta det via hudvård också. För vid brist på detta ämne kan vi få en slappare och torr hud med synligare rynkor. Hyaluronsyra hittar du mycket i produkter från bland annat Peter Thomas Roth.

BHA-syra

Syra som tar sig ner djupast i hudlagret och arbetar exfolierande vilket gör den mest effektiv på aknerelaterade problem och pormaskar. Den har en antiinflammatorisk effekt men är samtidigt uttorkande. Då är det viktigt att komplettera med mycket fukt. Produkter med BHA-syra hittar du i hudvård från Medik8.

Related Post