Vill du veta mer om framtiden?

Många är dem som funderar över livets vara och om det finns något mer än den fysiska världen. Det vill säga den värld vi kan uppfatta med sinnena syn, hörsel, känsel, smak och lukt. Det talas om ett sjätte sinne som anses kunna förnimma saker utöver den fysiska världen. Det kan då handla om att känna av saker som ligger utanför människors fattningsförmåga. Inte sällan uppfattas människor med den förmågan, som flummiga eller inbillningssjuka. De kan rentav uppfattas som psykotiska trots att dessa människor i själva verket har ett välutvecklat sjätte sinne.

Häxor och trollkarlar

Västerländsk kultur har alltid föraktat det som inte bygger på kristen etik. Eller det vill säga, sedan den kristna etiken infördes under tvång under 1300-talet och framåt, i Europa och andra delar av det vi idag kallar västvärlden. Innan dess, på medeltiden fanns det andra värden som uppskattades och en helt annan tro på sådant som tomtar och knytt. Medicinkvinnan eller medicinmannen var ofta en aktad person i samhällena och ansågs ha mycket kunskap både om läkekonst och andra mer eller mindre förklarliga ting i världen. De var dessa medicinkvinnor som senare kom att jagas och dödas och beskyllas för häxeri. Alla som inte strikt följde den kristna vägen och deras specifika norm om att dyrka en osynlig gud kallades för syndare och hedningar och bestraffades. På detta sätt gick mycket kunskap om en ”annan värld” förlorad under medeltiden och framåt.

Medium

Än idag är annat än positivistisk forskning och kunskap om naturvetenskap och världens beskaffenhet nedvärderad och kallad oseriös eller godtycklig. Människor som har kunskap utöver den kunskap som är naturvetenskapligt förankrad kallas ofta för oseriösa eller för bluffmakare. De anses sko sig på andra människors naivitet och önskar om ”något mer förutom det som är synligt för blotta ögat”. Medium är dagens samhälles motsvarighet till häxor och trollkarlar. Men oavsett om man vill erkänna det eller inte så finns det mycket saker som helt enkelt inte går att förklara exempelvis hur medium kan berätta vart saker som en letat efter är eller vilket beslut som är bäst för dig. Förr fanns ju Saida i veckotidningen, idag finns en spådom online. Idag har nämligen medium flyttat till nätet och du kan få hjälp eller en spådom online. Trots att de moderniserats är detta uråldrig kunskap för dem som vågar tro.

Sjätte sinnet

Det sjätte sinnet kan även kallas för magkänsla eller intuition. Det kan också vara att kunna förutspå framtiden, om så bara några sekunder innan. Ofta har detta kallats för en föraning om något som ska hända, exempelvis en hemsk händelse. De som varit med om det har förklarat det med en stark känsla av att undvika något eller en obehagskänsla. Det har också beskrivits som något man ”bara vet” utan att ha någon förklaring till varför. Enligt forskning finns detta så kallade sjätte sinne, även om inte alla människor har denna funktionen. I forskning om detta visar mätningar på förändringar i respirationssystemen och hjärtsystemen hos människan innan något farligt händer hos människor som har denna förmåga. Denna förmåga kallas också för anomal förutseende aktivitet.

Annat sätt att spå framtiden

Om du inte är en av dem som har denna förmåga men ändå är nyfiken så finns det andra sätt att spå framtiden. Tarotkort är ett sätt att sia in i framtiden. Lär dig att själv läsa tarot eller gå till någon annan som kan. Du kan även använda en pendel, det vill säga exempelvis en kristall fastknuten i ett snöre. Låt kristallen hänga från din hand i snöret och beroende på hur kristallen svänger och rör sig i snöret kan du få svar på olika saker. Även så kallade spådamer kan ge dig en spådom om din framtid, eller gå till ett medium. Ett tips är att inte göra sådant om du inte tror på det. Dock går inte allt att plocka sönder och förklara. Vissa saker är helt enkelt oförklarliga i vår fysiska värld.

Related Post