Lyftutrustning för den professionella verkstaden

Lyftutrustning

Det har blivit mera vanligt med tunga lyft vid och det kräver sålunda bra lyftutrustning. Det finns speciell lyftutrustning som du behöver då du jobbar i verkstad. Det är alltid viktigt med att säkerheten är hög. Alla som jobbar med olika lyftutrustningar har därmed ett stort ansvar. Var noggrann med att alla delar är av högsta kvalitet, till exempel din lyftögla m16, och att de är fastsatta på rätt sätt. Se även till att hela omgivning är säker, så att inga onödiga olyckor kan hända.

Utrustning vid lyft

Du bör ha rätt utrustning som då håller den tyngd som kommer att bli lyft. Din lyftkätting kräver också rätt lyftkrok, så att även den håller tyngden. Du bör därtill se till att vikten är jämt fördelad på din lyftutrustning. Så var extra noga med det, då du kör upp bilen på lyftutrustningen. Se också till att lyftöglorna är i rätt storlek, du kanske behöver en toppögla, lyftögla m16 eller lyftögla m6. Det finns dock många olika alternativ att välja mellan och du hittar helt säkert just den som du behöver. Du behöver kanske även en gaffellänk med eller utan schakel. Det vill säga att du bör tänka på alla små detaljer som gör en säker helhet.

Håll all utrustning i gott skick

Det är också viktigt att du hela tiden ser över all den utrustning som du använder. Lyftanordningarna bör bli besiktade och alla lyftredskap måst ha märkning. Märkningarna ska vara synliga på utrustningarna och mycket av detta behöver du också dokumentera. Var noga med att byta ut dåliga delar mot nya i tid. Allt för att dina kunder ska känna sig trygga och hämta bilen på service igen. Olika lyftutrustningar som arbetsmiljöverket kräver att du måst besikta regelbundet är bland annat grävmaskiner, flera olika slag av kranar, bygghissar och andra hissar, punktlyftar och lingångar.

Related Post